NemRadik

Nem radikális? Vagy nemzeti radikális? Létezik olyan, hogy nem radikális nemzeti radikális? Gondoljunk utána!

Tessék csatlakozni!

Archívum

2011.03.02. 16:44 Nemradik

Nem Radikális? Nemzeti Radikális? - avagy miről írok...

Mi a különbség a mai fogalmaink szerinti „nemzeti radikális” és e fogalom szó szerinti jelentése között?

Ezt a kérdést bizonyosan nem én fogom megválaszolni, legalábbis nem ilyen terjedelemben. Már a wikipédián is gondokat okoz megfogalmazni, hogy ki kivel van, nem hinném, hogy olyan egyszerűen el lehetne választani egymástól a szélsőségeseket és radikálisokat, hogy ezen a néhány hasábon meg körül lehessen írni, miben különböznek egymástól.

Sokkal érdekesebb lenne megkérdezni, hogy létezhet-e olyan program, amely radikális és mégsem cigányok, zsidók, melegek vannak zászlójára tűzve, tehát nem kicsinyes populizmussal próbál előtérbe kerülni, soha el nem fogadható reakciókkal megfűszerezve.

Másik érdekes kérdés, hogy Magyarország jelenlegi pártjai vajon nyitottak lennének-e egy olyan új szervezetre, amely valódi problémákkal hozakodik elő és valódi megoldási javaslatokat tesz? Vagy jobbról, balról megkapná a náci, illetve zsidó-bérenc jelzőt?

El tudja-e a kedves olvasó képzelni, hogy ma egy nemzeti párt szélsőségektől mentes radikális politikát folytasson? Nemzeti, mert fő szempontja mindig a Magyar Nemzet felvirágoztatása, szélsőségektől mentes, mert elutasít mindenféle faji alapon jelentkező megkülönböztetést, mégis radikális, mert betartatja a Magyar Köztársaság törvényeit, sőt kiutat keres a nyugati világ válságának viharaiból?

El lehet ezt képzelni, vagy örökre megelégszünk a nyuggerezéssel, fasisztázással, zsidózással, kommunistázással?

Elsősorban ezekre és hasonló kérdésekre keresem a választ, s bár nem szánom egyfajta „megváltó-blognak”, azért remélem, hogy ha akad egy-egy használható ötlet, akkor befolyásolni lehet vele akár csak egyetlen ember szemléletmódját, hozzáállását. Tulajdonképpen már az is előrelépés, ha elmélkedünk, gondolkodunk kicsit bizonyos kérdéseken.

Persze csak akkor, ha még vannak olyan emberek, akik ilyen apró-cseprő ügyekkel is hajlandóak foglalkozni az olyan nagy ügyek, mint a dohányzás betiltása mellett…

Végül néhány szó magamról: Nem vagyok bértollnok. Éltemben két pártnak voltam tagja, de jelenleg nincs olyan párt Magyarországon, akivel elégedett lennék. Ami a legfontosabb: nem azért írok ide, hogy győzködjek embereket, hanem azért, hogy más perspektívából is láthassam az olvasók által a saját elképzeléseimet. Ennyi elég is lesz rólam.

Jó szórakozást mindenkinek!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nemradikalis.blog.hu/api/trackback/id/tr282704626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása